Afvallen tijdens wellness vakantie met sauna

Afvallen tijdens jouw wellness vakantie.

Afvallen tijdens je vakanties? Wie een vakantiehuis met sauna huurt, kan dat doen in verband met de relax mogelijkheden of mogelijkheden om af te vallen. Of om af te vallen en te detoxen. Of je nu een huisje met infraroodsauna hebt gehuurd of een vakantiehuis met Finse sauna. Verblijven in de sauna is gezond. Niet al te lang natuurlijk. Volgens de voorschriften. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om aan gewichtsverlies te werken. Deelname aan een afval vakantie of detox vakantie bijvoorbeeld.

Waarom is afvallen en sauna gebruik een goede combinatie?

Door de hitte in de sauna ga je transpireren en verdwijnen afvalstoffen zo uit je lichaam. Waar zitten meer voordelen aan het huren van een huisje met sauna. Zeker als je dit combineert met gezond eten en veel bewegen. Een afval vakantie kan ook een detox vakantie zijn. Dat is bewegen, sauna gebruik en detoxen. Leuk zo een wellness vakantie waarbij bewegen en gezond eten centraal staat.

Veel drinken als je wilt afvallen tijdens je sauna- en detox vakantie.

Het is bekend at je tijdens een saunabezoek veel moet drinken. Over het algemeen wordt mineraalwater aangeraden. Als je een huisje met sauna hebt gehuurd en wilt afvallen en detoxen is water drinken niet genoeg. Vasten en ontgiften, het onthouden van vast voedsel werkt goed. Het gebruik van detox thee met kurkuma, gember of venkel werkt laxerend en vocht afdrijvend werkt meestal en maakt je leven en darmen schoon. Muntthee is altijd goed.

hottub wellness

Geen alcohol tijdens detox vakantie

Als je wilt detoxen en je lever reinigen, moet je tijdens je detox vakantie zeker geen alcohol drinken. Vermijd ook teveel koffie met cafeïne. Afvallen betekent, veel bewegen veel water drinken. Een afval vakantie houdt dan ook in dat je gezond eet en drinkt en veel beweegt. Een wandelvakantie is in dit opzicht ideaal.

Waar kan je het beste een wandel vakantie boeken?

Als je tijdens je vakantie Nederland van plan bent om veel te wandelen, kan je dat het beste doen in een gebied met veel bossen of aan zee. In Nederland kan je het beste wandelen op de Waddeneilanden, in Friesland en in Groningen. Drenthe, Gelderland en Overijssel zijn ook goede locaties. En Zuid-Limburg natuurlijk. Je kunt ook deelnemen aan een bootcamp. Deze bootcamp locaties liggen bijna altijd in de bossen. Huur bijvoorbeeld een huisje met sauna op de Veluwe en maak daar lange wandelingen of geef je op voor een bootcamp Veluwe.

Schone lucht in Nederland

Helaas is het met de luchtkwaliteit in Nederland niet zo goed gesteld. De vele industrie gebieden en varkenshouderijen zijn daar debet aan. Met name naam op de Waddeneilanden vind je de betere luchtkwaliteit. En dat komt je gezondheid zeker ten goede. En gelukkig kan je ook een huisje met sauna op de Waddeneilanden huren. In België zijn de Ardennen zeker favoriet. En je kunt zeker ook een huisje met privé sauna in de Ardennen huren. Een afval- of detox vakantie boeken in de Ardennen is zeker een goed idee.

Meerdere mogelijkheden af te vallen

Als je het besluit hebt genomen om aan je gewicht te werken, heb je meerdere mogelijkheden dat te doen. Een detox vakantie boeken, is er één van. Je kunt, naast het boeken van een afval vakantie, individueel actie ondernemen en een gewichtsverlies programma gebruiken. Het is ook mogelijk om te werken aan je gewicht in een groep en onder begeleiding. Vaak wordt dan een gewichtsconsulent en fitness trainer ingeschakeld. Een derde methode is online deel te nemen aan een afslank programma. Ook wat je vakantie betreft, heb je deze mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld via Puur en Kuur of Spa Dreams deelnemen een groepsvakantie waarbij afvallen en detoxen centraal staat. Je kunt bij deze organisaties ook kiezen voor een ayurveda retreat.

wellness behandeling

Een eigen sauna aanschaffen.

Een eigen sauna hebben, betekent dat je op ieder moment van de dag, gebruik van deze privé sauna kunt maken. Als je na een lange wandeling lekker wilt relaxen, is een sauna, hottub of jacuzzi ideaal. Als je een Finse sauna of infrarood sauna wilt kopen, kun je dat doen als zelfbouwpakket. Je kunt ook de sauna bij je thuis laten bezorgen en installeren. Voor thuisgebruik wordt meestal een infrarood sauna aangeraden. Afvallen begint met zelfdiscipline. Sauna bezoek alleen zet geen zoden aan de dijk. Als je tijdens je wellnes vakantie wil afvallen en detoxen, is het boeken van een detox groepsvakantie zeker aan te raden. Je hebt dan deskundige begeleiding en kunt elkaar stimuleren om de gestelde doelen ten aanzien van gewichtsverlies tijdens je vakantie te realiseren.