Vakantie mogelijkheden tot rust te komen

Vakantie om tot rust te komen, meer opties dan een sauna in je vakantiehuisje

Wie tot rust wil komen tijdens zijn vakantie, boekt bijvoorbeeld een huisje met sauna. Ofschoon een verblijf in een huisje met sauna een prima manier is om te onthaasten, geven we hier meer tips voor “een tot rust komen vakantie”. Het is van cruciaal belang dat je tijdens je vakantie echt tot rust kunt komen en ontspannen.

Huisje met sauna op Veluwe huren.

Als je vakantie mogelijkheden in Nederland zoekt om tot rust te komen, moet je zeker eens kijken of het mogelijk is een huisje met sauna Veluwe te huren. Op de Veluwe vind je uitgestrekte bossen en heidevelden en bijvoorbeeld in de omgeving van Nunspeet en Vierhouten is de kans grot dat je er wilde zwijnen kunt spotten. Ga vroeg op pad en geniet van de stilte en heerlijke boslucht. Maak lange wandelingen en laat de stress lekker thuis. De Veluwe is zeker een plek om tot rust te komen.

Ontsnappen aan het drukke dagelijks leven

Vakanties zijn langere perioden van ontspanning, lekker weg van huis, om te ontsnappen aan het normale dagelijkse leven en gewoon even iets anders te doen, of niets doen in een andere omgeving. Alle onderzoeken ondersteunen het idee dat vakanties goed zijn voor u, voor uw relatie, uw gezin, uw werk en uw gezondheid.

40 % van de mensen gaat niet op vakantie

Maar de meeste mensen begrijpen het niet helemaal, want ongeveer 40% van de werknemers heeft wel recht op verlof, maar ze zijn gaan niet op vakantie. Bovendien, wanneer werknemers wel vakantie nemen werkt 61% gewoon nog door op vakantie, wordt 25% ook nog gecontacteerd door collega’s en wordt een andere 20% onderbroken door hun baas vanwege werk gerelateerde problemen. Anderen gaan simpelweg niet eens op vakantie omdat ze bang zijn voor stapels taken en projecten als ze weer terug keren van vakantie. Een andere veel gehoorde smoes is dat niemand anders hun werk kan doen, of ze denken dat vakantie opnemen kan duiden op een gebrek aan inzet.

ontspannen op vakantie

Een korte vakantie werkt ook rustgevend

Weekendje weg en in een huisje met sauna verblijven, goed idee?
Maar U hoeft echter niet veel geld uit te geven aan uw vakantie om deze effectief te laten zijn. Een paar dagen vrij van het werk zonder e-mails, telefoon en laptop te bekijken kan al zeer verfrissend en rustgevend zijn. En een overnachting in een huisje met sauna kost niet veel. Volledige scheiding van het werk en het dagelijks leven is de sleutel tot een goede vakantie, hoe kort of lang die dan ook is. Dit is de reden: Vakantie vergroot het persoonlijk geluk. In het dagelijks leven kan het zeer moeilijk zijn om objectief op de dingen terug te kijken. Dit kan het moeilijk maken om echt in te zien hoe goed je bent of dat je aanpassingen moet doen. Door uit het keurslijf van uw dagelijkse leven, uw normale werk en verantwoordelijkheden te stappen, kunt u uw situatie pas echt inschatten. En mensen willen na een vakantie vaak liever terug naar hun dagelijks leven om weer een gevoel van normaliteit in hun dagelijks leven te krijgen.

Even een stapje terug doen, even onthaasten

Fulltime werken en omgaan met andere prioriteiten in het leven zoals kinderen, zorgen voor oudere mensen, winkelen, koken, boodschappen doen, kids naar de opvang halen en brengen etc. voelt altijd alsof je op een miljoen verschillende plaatsen tegelijk moet zijn en je constant tientallen ballen in de lucht moet houden. Het is uiteraard niet zo, maar het voelt zo. Door even een stapje terug te doen bij uw dagelijkse inspanningen kunt u uw batterijen weer opladen, zodat u uw normale leven daarna weer vol energie kunt oppakken.

Een tot rust komen vakantie verbetert de gezondheid

Op vakantie gaan is rustgevend, ontspannend en vooral stress verlagend: Stress kan veel schade aanrichten aan het lichaam en beïnvloedt de gezondheid van het hart, de bloeddruk, de ademhaling, de orgaanfunctie, het slaappatroon, de spijsvertering en nog veel meer. Ook een burn-out komt door stress. Als u op vakantie bent kunt u meer bewegen, meer slapen en de hersenen een pauze geven van alles wat het normaal doet. Na een lange rustperiode zullen uw lichaam en geest zich veel beter voelen en herstellen.

Relax vakantie in Nederland boeken?

In Nederland kun je natuurlijk heerlijk op relax vakantie, van een vakantie in Volendam en Texel tot aan een kort verblijf in Limburg. En natuurlijk kan je een huisje met sauna in Nederland huren. Iedereen kan voor zichzelf wel een vakantie verzinnen waar je compleet tot rust kunt komen. Of je nu een Vakantie Center Parcs wilt boeken, lekker in het zwembad en genieten van de diverse faciliteiten op het park, of dat je een dagje lekker wilt shoppen in de mooie winkels in Roermond Outlet Shopping, ontspanning is voor iedereen anders.

Yoga Retreat Nederland boeken

Een andere manier om een relax vakantie Nederland te boeken, is een yoga retreat Nederland te boeken.
Tijdens zo een retreat krijg je yoga- en meditatie lessen en dat is precies nodig voor de geestelijke rust van een mens. Yoga retreats worden met name georganiseerd door Puur en Kuur.

Vakantie in België

In België kan dat uiteraard ook. En ook in België kan je voor een korte periode verblijven in een huisje met sauna. Je kunt hier een huisje met sauna België huren. Doe een dagje Antwerpen of Brugge en snuif daar de cultuur op, proef het heerlijke Vlaamse eten en de Belgische biertjes, ga naar de Ardennen en bekijk de prachtige omgeving, zoals de bergen, bossen en watervallen in de buurt van Coo. Of ga naar Frankrijk, lekker een paar dagen rondslenteren in Parijs, bekijk de mooie Eiffeltoren, de Sacre Coeur, Montmartre, Louvre en neem een rondvaartboot over de Seine.

Wellness, toverwoord voor relaxen en ontstressen

Wilt u ooit op de RESET-knop drukken? Als een beetje verjonging en innovatie je goed in de oren klinkt dan kan een wellness vakantie precies zijn wat jij nodig hebt. “Is dat niet erg overbodig” denk je nu? Is een vakantie wel nodig als je al genoeg op je gezondheid let? Niet per se! Je bent vast wel eens teruggekomen van een zogenaamde vakantie om te ontdekken dat je na die vakantie nog een vakantie nodig hebt? Misschien was je van plan om uren op het strand te lezen en in plaats daarvan was je de hele dag bezig om de kinderen te vermaken. Of dat de quality time die je van plan was om op je familiereünie in te halen, werd besteed aan gekibbel. Nu ben je dan thuis van vakantie, maar wel emotioneel uitgeput. Begin te denken aan een iets andere ervaring dan het overdrijven op het drinken van de piña coladas terwijl je verbrand in het zonnetje bij door het zwembad in Turkije.

wellness behandeling

Wat is een wellness vakantie?

Een wellness vakantie, een langere periode van ontspanning en recreatie met de specifieke bedoeling om je te voeden en jezelf op te laden, zowel van binnen als van buiten, en je algehele welzijn te vergroten, is namelijk een zeer waardevolle ervaring. Zelfs als je iemand bent die het geluk heeft om van je werk te kunnen genieten of als je erin slaagt om zelfzorg in je dagelijkse routine op te bouwen, dan is een wellness vakantie een essentieel element om je best mogelijke leven te kunnen leiden. Hier vind je inspiratie voor een geslaagde wellness vakantie
Hoewel een weeklange onderdompeling in persoonlijke wellness niet voor iedereen is weggelegd kan een wellness vakantie ook vele vormen aannemen. Of je nu een dag of een weekend hiervoor hebt, of je nu van plan bent ver van huis te reizen of juist in de buurt te blijven, een vakantie die bedoeld is om je goed te voelen, kan echt het verschil maken. Een wellness vakantie kan een week lang herstellende yoga zijn in de weelderige resorts van Costa Rica of een weekendje weg naar een wellness resort of in een vakantiewoning, die veraf gelegen van de stad ligt. Maar een wellnes vakantie kan ook dicht bij huis zijn en eenvoudig. Wat dacht je ervan een wellness bungalow dicht bij huis te huren?

Definitie van wellness

Wanneer je overweegt om dit soort wellness vakanties te nemen is het belangrijk om een werkende definitie van wellness te overwegen. Wellness is de staat van in goede gezondheid zijn, zowel in lichaam als in geest. Het is ook het actieve streven naar dat algemene gevoel van welzijn. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te definiëren hoe goed zijn er voor jou uitziet en voelt. Er zijn enkele universele elementen op het gebied van gezondheid -zoals voedsel, water, onderdak, kleding, slaap, warmte en menselijke verbinding-, maar wellness is ook zeer persoonlijk en subjectief. Voor sommige mensen is fysiek welzijn het allerbelangrijkst. Voor anderen is geestelijke gezondheid een topprioriteit. Waar je ook voor gaat, een wellnessvakantie zet alles weer voor je op een rijtje.

Wellness vakantie in Nederland

Laat je verwennen in de mooiste hotels, met alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Met mooie zwembaden, Turkse stoombaden, kruidenbaden, en een bezoek aan de sauna. Ontspan en kom even bij van je drukke leven, laat je verwennen tijdens een hot stone massage, maak gebruik van de accommodaties en komt compleet tot rust. In Nederland zijn er veel vakantie aanbiedingen te vinden die je nu meteen kunt boeken. Gun jezelf af en toe dit soort momenten om de batterijen weer helemaal op te laden. Ook in België zijn er een aantal resorts te vinden waar je jezelf helemaal kunt terugtrekken en kan onderdompelen in een gevoel van rust en stilte.
Iets verder weg kan ook, want in Spanje, Portugal en Turkije kun je ook deze wellness vakanties boeken, tegen een redelijk lage prijs heb je daar ook nog eens een heerlijk warm zonnetje erbij. Ibiza is een eiland die de wellness vakantie heeft uitgevonden, wellicht is het daarom dat mensen daar altijd zo vrolijk zijn…

ontspannen tijdens de antistress vakantie

Wandelen tijdens je vakantie

Bij het plannen van een vakantie is het samenstellen van een geweldige wandelroute een van de eerste en belangrijkste stappen om te doen. Het garandeert dat je meteen een leuke reis zult hebben met veel te doen en onderweg veel te zien, zodat je het meeste uit je tijd kunt halen. Zodra je aankomt op welke vakantiebestemming dan ook kun je al meteen een rondje wandelen om te zien wat erin de omgeving is, om de route van en naar je accommodatie te ontdekken en de buurt te verkennen. Maar wat moet die wandelroute dan inhouden? Hoewel u zeker wat tijd wilt vrijmaken om te ontspannen, op het strand te liggen en om te zwemmen in het heldere water van de zee is ook het plannen van een grote wandeltocht een waardige toevoeging.

De voordelen van wandelen op vakantie

Wanneer u op uw strandvakantie enkel en alleen maar op uw strandbedje ligt, af en toe zwemt, eet, drinkt en ligt te slapen dan raakt uw lichaam inactief. Dat kan fijn zijn, maar als u normaal een superdruk leven heeft dan is de overgang wel zeer groot. Door af en toe te wandelen en in beweging te komen is de klap niet zo groot en went u eraan dat u kunt ontspannen. Ook is het wandelen van en naar het strand, een restaurant, een café of een zwembad de manier om iets van de omgeving te zien, locals te ontmoeten en al het moois goed en rustig in u op te nemen. Wandeltochten zijn de mooiste en beste manier om de essentie van elke stad goed vast te leggen. Er zijn veel kleine details die reizigers kunnen missen zonder een wandeltocht, en dat is precies wat zoveel charme aan een stad geeft. Het duurt slechts een paar uur om de essentie van een stad te ontdekken die verder gaat dan het zien van alleen de belangrijkste bezienswaardigheden. Daarnaast helpen wandeltochten je fit te blijven op een verder niet actieve vakantie. Dus wandelen is een perfecte manier om nog een beetje in beweging te komen terwijl je toch zoveel mogelijk plezier in je vakantie beleeft.

Wandelvakantie Nederland

In Nederland kun je natuurlijk gemakkelijk een wandelvakantie vinden, je boekt een vakantie bij een park of mooi natuurgebied en je stippelt voor jezelf een plan uit. Via een route kaart of een app op je telefoon is een wandelgebied zichtbaar en je ziet meteen wat er mogelijk is in de omgeving. Trek zelf je plan door een 5 kilometer route of een 10 kilometer route te maken en je gaat op pad. Als je later op de dag weer terugkomt geniet je van alle faciliteiten op een park of in een hotel of bungalow, je trekt een flesje wijn open, gaat uit eten en gaat voldaan weer naar bed. Hier vind je mogelijkheden voor een wandelvakantie Nederland

Ben je avontuurlijk ingesteld?

Als je een beetje avontuurlijker bent ingesteld dan ga je naar Zwitserland, Oostenrijk of Schotland, dat zijn stuk voor stuk ideale wandelgebieden waar je volop kilometers kunt lopen. Bergachtige omgeving, veel natuur, lekker in de buitenlucht, dat zijn de dingen waar we van houden. Neem goede wandelschoenen mee, want het omhoog en vooral het omlaag lopen bij de afdalingen gaat je wel in de benen zitten, en dan is goed schoeisel zeer belangrijk.

Costa Rica, een ecologische vakantie boeken en tot rust komen

Zoek je echt het avontuur op ga dan eens naar Costa Rica. Een schitterend land, met lieve mensen, schitterende natuur met grote bossen, veel groen, vogels en dieren die je hier niet zo snel zal aantreffen en -vooral belangrijk- een immens wandelgebied. Als je met een gids gaat dan zal die alle mooie plekjes aan je tonen voor een vakantie die je nooit zal vergeten. Als je van wandelvakanties houdt dan is dit echt een must om daar minimaal 1 keer in je leven geweest te zijn.

Natuurvakantie

Als u kinderen heeft dan kent u het wel wan gezinnen zijn in het dagelijks leven altijd zo druk met het jongleren met school, werk, kids naar school brengen, ophalen, bij vriendjes spelen, hockeyclub, tennis, muziekles en naschoolse activiteiten dat we vaak echt geen tijd nemen om ook maar enig contact te maken met de natuur, of zelfs met elkaar. Natuurgerichte vakanties stellen ouders en vooral kinderen in staat om even de stekker uit technologie en de dagelijkse stress te halen en tegelijkertijd al onze zintuigen te kunnen gebruiken om levenslange herinneringen te creëren. Om het gevoel van verwondering van kinderen weer nieuw leven in te blazen zijn er volop natuurvakanties voor gezinnen te bedenken en te plannen.

Kamperen

Voor degenen die nu direct op zoek zijn naar een betaalbare natuurvakantie; Wat dacht u van kamperen? Of het nu gaat om kamperen met een tent, een camper of in een hut; Kamperen is tijd met elkaar doorbrengen midden in de natuur. Vul de dagen met zwemmen in een meer of bij het strand, vissen, fietsen in de omgeving, wandelen en spelletjes spelen. Ga voetballen met de kids, barbecueën, verhalen vertellen en geniet tenslotte bij een rustig kampvuur van de heerlijke stilte.
In Nederland zijn er uiteraard volop campings te vinden waar men met een caravan, camper of een tent meteen terecht kan. Voor een vakantie iet verderop kan men naar Frankrijk, Spanje of Italie. Italie bij het Gardameer is voor veel Nederlanders een must om te doen in de zomer. Mooie omgeving bij het meer, leuke mensen en er is genoeg te doen, dus vervelen zal men zich daar niet.

Strandvakanties

Wat is nu een betere manier om te ontspannen en de stekker eens compleet uit het stopcontact te halen dan door lekker te luieren op een strand en te luisteren naar de golven van de zee? Strandvakanties zijn geweldig voor de kids en ook voor de ouders, om lekker te zwemmen, te surfen en te suppen. Strandvakanties geven kinderen ook de mogelijkheid om dichterbij de natuur te communiceren door getij van de zee, vissen te bekijken, schelpen te zoeken en door zandkastelen te bouwen. Ook kunnen strandgangers fietsen langs promenades, wandelen langs het zand of vliegeren langs de kusten. Een strandvakantie in België is natuurlijk een absoluut hoogtepunt. Bekijk de Panne, Koksijde en Oostende maar eens van dichtbij, met zijn leuke winkels, ze hebben een flink strand en een goede sfeer hangt er sowieso ook altijd, plus: Het is redelijk dichtbij. Vanuit Nederland is het amper vier uurtjes rijden en je bent er al.
Grote parken bieden vaak ook slaapplekken in de omgeving aan; Hier vind je veel vogels, herten, prachtige natuur, wandelpaden, historische lessen en nog veel meer. U kunt verblijven in de parken in huisjes of op een camping of ga gewoon op een dagtochtje er naartoe om eens rond te kijken.

Skivakanties kunnen ook rustgevend zijn

Alleen omdat het koud weer is, betekent het niet dat je niet naar buiten kunt! Sneeuwvakanties bieden jaarlijks vele gezinnen de kans om lekker te skiën, snowboarden, schaatsen, langlaufen en nog veel meer in de grote winterse buitenlucht. Natuurlijk zijn skigebieden heerlijk om te verblijven in de winter, want dit is de ultieme natuurvakantie; Lekker de hele dag in de buitenlucht. Maar vergeet deze bestemmingen ook niet voor de zomer. Uw gezin kan buiten het seizoen ook genieten van activiteiten in skigebieden zoals varen, vissen, paardrijden, zelfs abseilen en nog veel meer! Wat dacht u van een skivakantie in Oostenrijk dit jaar? Lijkt het u wat? Hier vind je de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Zoek een kleinschalig skigebied Oostenrijk op en geniet van de bergen en sneeuw. Het is ook mogelijk een huisje met sauna in Oostenrijk te huren. Een aantal van deze huisjes met privé sauna liggen direct aan de piste.

Mindfulness Vakantie

Je hebt het woord vast al weleens vaker gehoord, maar wat is het nu eigenlijk?
Mindfulness is het fundamentele menselijke vermogen om ergens volledig met ons volle bewustzijn aanwezig te zijn, en dus niet overdreven reactief of overweldigd te zijn door wat er om ons heen gebeurt. Maar hoe ver we ook gaan, mindfulness is er eigenlijk om ons terug te brengen naar waar we zijn en wat we doen en voelen. Dus heel ver terug, dicht naar jezelf zoals je bent. Als je wilt weten wat mindfulness is, kun je het beter eens een tijdje proberen. Omdat het moeilijk is om woorden vast te pinnen, zul je ook vaak kleine variaties in betekenis aantreffen in boeken, websites, audio en video. Als je op mindfulness vakantie gaat kom je herboren terug, als jezelf. Niks meer en niks minder dan jezelf.

mediteren op vakantie

Mindfulness Reis

Mindfulness is het fundamentele menselijke vermogen om volledig aanwezig te zijn, bewust van waar we zijn en wat we doen, en niet overdreven reactief of overweldigd te zijn door wat er om ons heen gebeurt. Mindfulness is een kwaliteit die ieder mens al bezit, het is niet iets dat je moet oproepen, je moet er alleen leren toegang toe te krijgen. Dit kun je leren op een mindfulness vakantie. Je leert te ontspannen en dichter bij jezelf te komen. Mindfulness is een vrij eenvoudig woord en het suggereert dat de geest volledig aandacht heeft voor wat er om je heen gebeurt, wat je doet, de ruimte waar je doorheen beweegt. Dat lijkt misschien triviaal, afgezien van het vervelende feit dat we vaak van het probleem afdwalen. Onze geest slaat snel op de vlucht, we verliezen het contact met ons lichaam en al snel worden we verzonken in obsessieve gedachten over iets dat net is gebeurd of ons zorgen maken over de toekomst. En dat maakt ons angstig. Op mindfulness vakantie leer je meer over jezelf en hoe je dichter bij jezelf kunt komen te staan. Dus ben je jezelf al helemaal kwijt dan is dit een zeer aparte ervaring voor je. Dit kan zowel alleen als met vrienden of familieleden die dicht bij je staan.

Tips voor een echt ontspannende vakantie

Gaat u op vakantie zorg dan vooraf dat alles al goed geregeld is, zowel thuis als op de vakantiebestemming. Als u dit van tevoren al doet dan is de kans groot dat u -als u eenmaal op de vakantiebestemming aankomt- een zeer ontspannen vakantie tegemoet gaat. Houdt ook het gebruik van de mobiele telefoon in de gaten. Nog beter: Zet deze gewoon op mute of zet hem uit, zodat u van de buitenwereld zo min mogelijk meekrijgt. Een unplugged vakantie – waarbij de mobiele telefoon zo min mogelijk aanstaat of gebruikt wordt- is namelijk de perfecte manier om een vakantie te houden.

Een huisje met sauna maar zonder internet huren?

Als je een huisje met privé sauna wilt huren én volledig tot rust wilt komen. Boek dan een vakantiehuisje zonder internet verbinding.
Niet elke keer een nieuwe Tweet plaatsen, liken of bekijken, niet elke keer het nieuws lezen of Facebook checken, niet elke keer berichten plaatsen en liken of reageren op wat iemand anders plaatst, even geen Instagram of Snapchat. Het is vakantie en het is nu even niet belangrijk dat u een bericht plaatst en of iemand dat nu liked of niet, iemand een reactie daarop geeft of niet; Het is allemaal even niet zo belangrijk. Want het is vakantie. Dus zet hem op mute of zet hem uit…